пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Україна-мати.Умій її захищати



 14 жовтня вт Україні відзначають одразу три важливі свята : Покрову Пресвятої Богородиці,  День захисника України і День українського козацтва. Усі ці три свята тісно між собою пов’язані. День захисника України – наймолодше із трьох свят, які українці відзначають 14 жовтня. Встановлене воно було 14 жовтня 2014 року указом п’ятого президента України Петра Порошенка Після збройної агресії Росії в українському суспільстві посилилися тенденції до відмови від радянських символів і свят. Постало також і питання заміни радянського Дня захисника Вітчизни, що відзначався 23 лютого. Було вирішено перенести святкування на 14 жовтня, відновивши тим самим традицію вшанування українських вояків на Покрову.



Цій даті був приурочений розважально-конкурсний захід             « Україна-мати.Умій її захищати», який проходив в актовому залі  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Дубечна.
Учасники пройшли нелегкі випробування, проявили силу, спритність, швидкість, кмітливість, уважність, витривалість.

Поважне журі    визначило переможців. Всі вони отримали  подарунки. Найкращим   визнано Яцуніка Олександр
а. Підготували і провели захід Тетяна Хавень,  педагог-організатор  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Дубечне  та Надія Радчук, бібліотекар сільської книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар