понеділок, 14 травня 2018 р.

Пам`ять, якій не знати забуття …


            
            






  День Перемоги ! Сімдесят третій раз
  Прийшов цей вікопомний день до нас.
  Цей день, що димом, «порохом пропах …»
  Це свято «зі сльозами  на очах …»
                                                   Олена Чабан.

Усе далі відходять у минуле грізні роки Другої світової війни. Ніколи не згасає пам`ять про тих, хто поклав на вівтар перемоги своє життя, хто пережив цю війну, ніколи не зможе про неї забути ! Вона назавжди лишиться в їх пам`яті і серці ! І молоде покоління повинне завжди зберігати пам`ять про цю страшну війну.
                                           
В Глухівській сільській бібліотеці відбулась виховна година «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»  до Дня пам`яті і примирення та до 73 річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Захід пройшов в теплій атмосфері. Звучали вірші «Україна в вогні», «Навіщо війна ? Навіщо ці сльози ?», «Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів», «У тиші  урочистій до Перемоги йдемо», «Їх прийняла війна, лишивши списки», «Живи, Україно, живи для краси» у виконанні Литвинець Дарини, Бащук Софії, Стружук Іванни, Бащук Юлії, Люклянчук Анни  
Учні звернули увагу на те, якою саме ціною дісталась перемога, і які сліди вона залишила.

В бібліотеці діяла тематична викладка «Війна і Перемога: біль і пам`ять», на якій представлені книги воєнної тематики. Матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій. 
Книги, газетно-журнальні статті допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу, про те якою ціною дісталася Перемога і ще раз нагадати, що цей всесвітній – історичний подвиг не згасне у віках, він завжди залишиться у вдячній пам`яті людства.


                    Україна! 
За її мир і спокій полягли мільйони. Війні не бути. Нехай панує мир ! І ми про це подбаємо. Ніхто не забутий, ніщо не забуто.





Немає коментарів:

Дописати коментар