понеділок, 19 березня 2018 р.

Тарасовими стежками




     «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
          І голос твій нам душі окриля.
 
        Встає в новій красі, забувши лихоліття,
        Твоя, Тарасе, звільнена земля!»  
Тарас Шевченко! Його безсмертне ім`я, неповторні твори, ось уже скільки років живуть у серці народу, в його мріях і сповіданнях, пробуджують у людей щирі і благородні почуття.Твори великого Кобзаря стали для наших сучасників справжньою енциклопедією життя, донесли до нас героїку того часу. Тому в ці березневі дні Глухівська сільська бібліотека запрошує користувачів на Шевченкові іменини.


Книжкова виставка «Вічно буде поміж нас, України син Тарас», що ознайомила користувачів із спадком видатного Кобзаря.  Незважаючи на особисті невдачі, вірші Тараса Григоровича завжди мали особливе звучання. Поезії з «Кобзаря» - це справжні пісні. Мелодичні, співучі, вони одразу знайшли дорогу до серця простих людей. На заході учні читали вірші: «Садок вишневий коло хати», 
«Реве та стогне Дніпр широкий», «Тече вода з – під явора», «Вітер з гаєм розмовляє», «Як умру, то поховайте», «Зоре моя вечірняя …». 
 
Творчість Тараса Шевченка давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те що вивчають, а й те чим живуть, у чому черпають сили і надії.
У глибини майбутнього, залишив Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. І серед цих заповітів перший і останній:





Свою Україну любіть,
    Любіть її ... 
    Во врем'я люте,
    В останню тяжкую минуту
    За неї господа моліть.







Все йде, все минає… Та залишається пам'ять , добра слава про людей, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство.
Захід пройшов у теплій атмосфері  і ми переконані, що Шевченківські дні надовго запам’ятаються користувачам нашої бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар