пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

14 жовтня -День захисника України




Президент України Петро Порошенко постановив 14 жовтня щорічно відзначати День захисника України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості (Указ президента № 806/2014).
Шановні колеги, читачі, друзі!
Дозвольте привітати Вас зі святом мужності і патріотизму, святом історії і добра - Днем Захисника України. Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це - свято України. Нехай Ваш дім буде наповнений світлом і любов'ю, а робота приносить лише задоволення.  Щастя  Вам, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизні.
Нехай Пресвята Богородиця береже всіх нас під своїм покровом і дарує мир і спокій нашій землі.


На 14 жовтня припадає одразу три величних свята : Покрови Пресвятої Богородиці, День Козацтва, День захисника Вітчизни. Також 14 жовтня вважається днем створення Української повстанської армії (УПА), бійці якої боролися за свободу країни. З нагоди свята в дубечненській книгозбірні оформлена  книжкова виставка «За честь, за долю, за українську волю». Вона присвячена як героїчним сторінкам української історії, так і сучасним героям, які відстоювали свою гідність та демократичні принципи  на Майдані та тих, хто захищав і тепер захищає цілісність нашої держави, воюючи на східних рубежах країни.
З матеріалами виставки ви можете ознайомитись завітавши до бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар