субота, 10 серпня 2024 р.

Драйв книги для молоді

 

Драйв книги для молоді

Огляд літератури

Книга – мовчазний, але вірний друг, добрий порадник. Коли ти відкриваєш книгу, відчуваєш запах її сторінок, гортаєш її, проглядаєш текст... Книга – це інший світ, це фантастична істота. Спілкування з книгою допомагає людині розвиватися та вдосконалюватися. Якщо ви прагнете змінити своє особисте чи професійне життя, читання – чудовий спосіб отримати знання та натхнення. Тож, запрошую юних та молодих у світ саморозвитку!

Роки юності та молодості невпинно проходять, тому не витрачайте їх  дарма, а спрямуйте  у правильне русло. Молодість це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.

Огляд літератури  «Драйв книги для молоді» представляє книги ,які розкривають  широкі горизонти перед людиною, сприяють саморозвитку особистості.

Даний огляд книг не є вичерпним, адже світ літератури пропонує безліч цінних творів. Книг на цю тему багато, їх можна купити, взяти в книгозбірні, чи почитати онлайн. Сьогодні пропоную окремі з них (вони є у фонді нашої бібліотеки). Якщо ви хочете  розвиватися, вдосконалюватися, досягти більшого в житті, то ці книги для вас.


Гунель Л. День, що навчив мене жити : роман /Лоран Гунель. -  2-е вид. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 287 с.

Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? Сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій. Ми уявляємо приємну прогулянку пірсом, звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом вас хапає за руку молода циганка... «Я прочитаю твоє майбутнє», — каже вона. Ви посміхаєтеся так, наче почули нісенітницю, але руки не прибираєте. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Однак пророцтво циганки перевертає ваше життя догори дриґом, бо, можливо, цей день — останній. Та хіба таке можливо?..

Цінувати життя, радіти кожній хвилині спонукає Пауло Коельйо у романі «Алхімік».




Коельйо, П. Алхімік : роман /Лоран Гунель; пер. з порт. В. Шовкуна. – 5-те вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 288 с.

Це твір, який кожному треба прочитати хоч би раз в житті! Найкращий твір уславленого автора! Цей роман став культовим! Він захоплює з першої сторінки! В юні роки ми не боїмося мріяти, все здається можливим. Але з часами невідома сила починає переконувати нас, що мрії незбутні, а прагнення нездійсненні. Ця книжка навчить жити, не втрачаючи віру в кохання і добро, навчить цінувати кожний день, кожну годину, кожну мить, радіти, сумувати, але ніколи не опускати руки.

Віра має велику силу. В цьому ви переконаєтеся прочитавши книгу «Монах, який продав свій «Феррарі».

Шарма Р. Монах, який продав свій «Феррарі» / Робін Шарма; пер. з англ. Н. Лавської. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2018. – 224 с.


Сама історія написання та розповсюдження цієї книги є яскравим прикладом того, як щира віра у себе здатна привести до здійснення мрій. Робін Шарма писав книгу вночі, вдень працюючи адвокатом, потім видав її власним коштом і сам продавав. А через кілька років «Монах, який продав свій “Феррарі”» стала однією з найвідоміших мотивуючих книг. Вона написана у вигляді притчі про мільйонера Джуліана Ментла, який покинув своє успішне життя і вирушив переймати мудрість тибетських монахів, щоб знайти шлях до себе справжнього. Звісно, не всі мають змогу залишити все і поїхати в Тибет, але кожен може прочитати цю книгу і здійснити переоцінку власних цінностей.

Хочете бути успішним? Тоді ця книга обов’язкова для читання.


Трейсі Б.  Зроби це зараз. 21 чудовий спосіб зробити більше за менший час | Брайан Трейсі; пер. з англ. І. Саввюк, О. Оржицький. -  Перероб. і допов.. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. –112 с.

Брайан Трейсі — професійний лектор, консультант, голова Brian Tracy International, мільйонер, провідний фахівець у сфері особистісного розвитку, на прикладі свого життя доводить, що бути успішним можливо, причому в будь-якій сфері. Головне — навчитися правильно планувати свій час та організувати роботу, концентрувати увагу на найголовніших задачах, прагнути досягти найкращих результатів у всіх справах, визначати пріоритети, не лінуватися та взяти за правило доводити все розпочате до кінця.

І ще один автор пропонує «маленькі вправи для великого успіху в житті».


Камберленд Н. 100 правил успішних людей. Маленькі вправи для великого успіху в житті / Найджел Камберленд; пер.  з англ. Л. Лебеденко. - Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2021. – 224 с.

Чи знаєте ви хоча б одну людину, яка не прагне стати успішнішою? Неважливо, про яку сферу нашого буття ідеться - роботу, навчання, стосунки в родині чи, скажімо, особистий розвиток, усі ми мріємо змінити щось у житті, перетворити його на більш цікаве, наповнене та самодостатнє. Проте не кожному вистачає наснаги зробити перший крок до змін та розуміння того, з чого слід починати. Автор цієї книги без зайвих теоретичних викладок і зарозумілих повчань пропонує ідеї, які наблизять вас до омріяного успіху, а також дає практичні поради стосовно того, як ці ідеї втілити в життя. Все дуже просто і доступно. І ви маєте можливість у цьому переконатись. У своїй книзі Найджел Камберленд зібрав 100 правил, опанувавши які, ви досягнете будь-яких цілей. Засвоїти ці правила вам допоможуть спеціальні вправи, виконуючи які, ви поступово відмовитесь від звичок, які вас приторможують, і виробите нові звички, які приведуть вас до благополуччя.

"Книга, що надихає і дає практичні поради" - Маршалл Голдсміт, автор бестселера "ПЕРЕМИКАЙСЯ".
Найджел Камберленд - відомий коуч, письменник та спікер, співзасновник компанії The Silk Road Partnership, що займає лідерські позиції у сфері надання послуг коучингу для керівників та навчання лідерству. Досвід викладання і робота у різних містах -Гонконгу, Будапешті, Сантьяго, Шанхаї та Дубаї - навчив його добиватися успіху у житті. До цього Найджел Камберленд був фінансовим директором міжнародної компанії Coats plc, а також працював в найбільш успішних компаніях з підбору персоналу. Крім цього, він бра участь у створенні кадрової агенції в Гонконгу та Китаї. Ця компанія отримала нагороди, а пізніше її придбала компанія Hays plc. Найджел отримав освіту у Великобританії у Кембриджському університеті, і зараз він один з найзатребуваніших спеціалістів у сфері коучингу та навчання керівників компаній. Найджел Камберленд автор багатьох книг з управління персоналом.


 Хочете заробляти більше? В тоді  доречно прочитати   Ґільбо, К. Пасивний заробіток. Як перетворити ідею на гроші за 27 днів / Кріс Ґільбо; пер. з англ. Лександра Асташева. – Київ : Наш формат, 2019. – 240с.  іл.

Підприємець Кріс Ґільбо все життя міняв підробітки як рукавички. Він пробував себе в усьому - від імпорту кави до розробки сайтів. Кожна нова справа давала йому досить пристойний заробіток, а також навчила простої істини: реалізувати свої ідеї не так складно.
Не має значення, ким ви працюєте і чи плануєте звільнятися з основної роботи. Ви можете почати реалізовувати проект навіть не маючи багато грошей, купу вільного часу чи спеціальної освіти.
Автор пропонує місячний план, який допоможе структурувати ваші дії, почати якнайшвидше реалізовувати ідеї та отримувати додатковий заробіток.
ріс Ґільбо — американський письменник, підприємець і мандрівник. Усе життя працює на себе. Він займається різноманітними проектами: від написання статей до волонтерства в Західній Африці. Ґільбо заснував World Domination Summit — міжнародну спільноту творчих людей. Допомагає іншим знайти своє покликання та поділитися досвідом. Кріс відвідав 193 країни до свого 35-річчя. Автор книжки «Стартап на $100».

 

 

 


Книга, що надихає і дає практичні   поради. Екер Г. Думай як мільйонер. 17 уроків достатку для тих, кто готовий розбагатіти / Г. Екер; пер. з англ. О. Оксенич. – 2-е вид. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 176 с.


Декарт казав: «Я мислю, а отже, я існую». Але ця книжка про те, як мислити та… багатіти. Відвідали купу тренінгів і семінарів із фінансової грамотності? Прочитали чимало бізнес-літератури? Навіть закінчили спеціальні курси, але на банківській картці все ще не мільйони, а середня зарплатня? В автора цієї книжки була схожа історія. Поки він не почав думати як мільйонер. І цими думками він готовий поділитися з вами.
Як вести грошові справи, мислити масштабно, концентруватися на можливостях, знайомитися з корисними людьми, рекламувати себе та свою цінність? Як опанувати мистецтво подолання проблем та навчитися брати, а не віддавати? Як отримувати платню за результат, а не за відсиджений час? Заможні люди дивляться на світ геть інакше. Це їхній секрет успіху. І ваш також. Час думати як мільйонер! Час заробляти мільйони!


Як приклад книга  Говард Ш.  Історія Starbuks. Усе почалося з чашки кави… / Говард Шульц; Джоан Гордон; пер. з англ. Оксана Кацанівська, Олександра Асташова. . – Київ : Наш формат, 2019. – 408 с. – (Історії успіху) 

Захоплююча історія однієї з найпопулярніших компаній у кавовій галузі. Приклад того, як подолати труднощі і досягти успіхів у бізнесі. Книга висвітлює період життя компанії в економічну кризу, розповідає, яким чином Starbucks у цей час вдалося втриматися на плаву, а потім, поступово, піднятися до вершини. Багато уваги приділено етичним принципам, атмосфері всередині компанії, відносинам керівної гілки і рядового менеджменту. Висвітлено підходи до роботи з клієнтами і багато іншого. Книга – відмінний приклад, що треба робити, щоб побудувати успішний бізнес.

Щоб більше досягти – треба більше вчитися, багато читати, більше запам’ятовувати.


Байстер М. Сила забування Майк  / Байстер, Крістін Лоберг; пер. з англ. О. Гордієнко. – Харків : Видавництво «Ранок» : «Фабула», 2019. – 400с.

Чи відомо вам, що людський мозок здатен запам’ятати 10 мільярдів сторінок інформації, і допомагає йому в цьому забування? Так-так, ми нічого не переплутали — саме забуваючи несуттєве, наш мозок зможе сконцентруватися та запам’ятати важливе. Ця книжка допоможе оволодіти навичками, які перетворять вас на дійсно ефективного мислителя і стануть у пригоді як у кар’єрі, так і в особистому житті.

 

Людський мозок - справжнє диво, крізь призму якої науки ви б його не розглядали. Оцінки вчених відрізняються, але порівнюючи мозок людини з жорстким диском комп’ютера, дослідники підрахували, що людська пам’ять здатна зберігати в собі близько 1-2 петабайтів (1 петабайт = 1 мільйон гігабайтів) інформації. Аби ваш «внутрішній жорсткий диск» функціонував швидко та продуктивно, його потрібно розвивати!

Американський математик та розробник системи тренування мозку Майк Байстер та Крістін Лоберг на сторінках своєї книги «Сила забування» підкажуть, як тренувати мозок цікавими та незвичайними способами, аби мислити, як справжні генії.

Якщо ви прагнете навчитися концентруватися, запам’ятовувати більше корисної інформації та підвищити свої професійні навички - ця книга стане корисним інструментом на вашому шляху.


Іствей Р. Як запам'ятовувати (майже) все і завжди. Приголомшливі лайфхаки для прокачки вашої пам’яті /Роб Іствей; пер. з англ. І. Віннічук. - . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 176 с.

 

А ви знали, що звичайна рибка має здатність пам’ятати щось або когось тільки три секунди? Тож якщо ви не хочете бути рибкою і мрієте прокачати свою пам’ять до супергеройського рівня, Роб Іставей легко допоможе вам у цій справі. Що таке пам’ять? Як вона працює? Як запам’ятати все? Ця книжка містить цікаві практичні завдання й техніки запам’ятовування, реальні історії, незвичайні експерименти та дієві вправи.

Хто сказав, що всього не запам’ятати? Прокачайте пам’ять на максимум, перетворивши мозок на справжній комп’ютер, в якому знайдеться місце для файлу будь-якого розміру.


Як іти впевнено по життю, вирішувати, що важливе, а що ні, дізнаєтеся,   коли прочитаєте книгу Менсон М. Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем / Марк Менсон; пер.з англ. А. Ящук. – Київ : Наш формат, 2018. – 160с. 

Автор – успішний підприємець, письменник, блогер… То він має навчати, як досягти найкрутіших результатів – щоби сусіди заздрили, а тисячі дописувачів захоплено шерили? Ні, Менсон певний, що установки на кшталт: «Мисли позитивно, прямуй до мети невпинно – і ти на обкладинці Forbes» – не лише не корисні, а й роблять нас нещаснішими. Ми починаємо гнатися за міражами. Він пропонує чесно подивитися у вічі проблемам, аби розібратися, що справді важить для нас, а не для красивої картинки.

 

Робін Шарма сказав: «Те, якою людиною ти станеш через п’ять років, визначать два основних фактори: люди, з якими ти спілкуєшся, і книги які ти читаєш» 

Книга — це чудовий супутник на шляху самовдосконалення, даруючи знання, мотивацію та практичні інструменти для досягнення цілей та покращення якості життя.

Тож, незалежно від того, чи ви досвідчений читач книг про самодопомогу, чи новачком у цьому жанрі відкрийте для себе  силу хорошої книги.