вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Журналіст, письменник, поет…



В Глухівській сільській бібліотеці влаштовано тематичну викладку «Журналіст, письменник, поет…» до 75 – річчя старовижівської письменниці Олени Іванівни Чабан.



У тяжкий для нас усіх час, 18 жовтня 1943 року, в селі Рокитниця Ковельського району Волинської області в сім`ї Євгенії Іванівни та Івана Степановича Глушейків народилася дівчинка. Назвали її Оленкою.
Закінчила Олена Рокитницьку початкову школу в 1955 році, Білашівську семирічну – в 1958, Любитівську середню школу імені Лесі Українки – в 1961 році. Працювала вчителькою.




Заочно здобула професію журналіста у Львівському державному університеті імені Івана Франка. У 1976 році прийшла кореспондентом у старовижівську районну газету, потім тут же завідувала відділом листів, а з квітня 1978 і по вересень 2000 – була заступником редактора. Член Національної спілки журналістів України.


У 2001 році видала збірку поезій «Одкровення», в наступні роки – повісті «Стежино моя шкільна», «Не шуми, калинонько», «Берег любові», «Небесні дзвони», Шляхом спасіння», збірку віршів «Сонячні краплини».
У 2007 році вийшла в світ книга Олени Іванівни «На дорогах життя», у 2008 – збірка «Тануть сніги». Вже вийшло друком 25 її збірок.
Отож, запрошую бажаючих ознайомитися з творчістю талановитої місцевої письменниці.
Бібліотекар Лариса Оксенчук





Немає коментарів:

Дописати коментар