середу, 15 серпня 2018 р.

Струни душі

                                                






 5 серпня дубечненці відзначили День села. Щирі вітання з нагоди свята линули від сільського голови Анатолія Костючика, настоятеля Свято-Покровського храму отця Віктора,  представника благодійного фонду «Патріоти Волині» Володимира Бащука.

Весело, цікаво, насичено пройшло  святкування: спортивні змагання, майстер-класи від народних умільців, виставка короваїв та тортів, які майстрині розділили для всіх присутніх,  ярмарка солодощів, розваги для малечі,  дитяче караоке та караоке для дорослих, вітання від аматорів місцевого будинку культури, флешмоб від ініціативної молоді, розіграш лотереї,  святкова дискотека.
 На святі було презентовано альманах  «Струни душі». В збірнику опубліковано поезії  творчих жителів Дубечненської територіальної громади.


Пошановувачка українського слова, вчитель рідної мови і літератури ЗОШ І-ІІІст. с. Дубечне, упорядник цього видання Любов Адамівна Костючик у своєму слові про збірку «Струни душі» пише:  «Я не знаю, що саме є тим важливим поштовхом, щоб талант людини запалав яскравою зіркою, прикрасивши життя. Але мені здається, що вона сама, відчувши в собі творчі здібності, захотіла б подарувати їх людям. Вона повинна зрозуміти, що їй надана виняткова властивість радувати світ творами своєї душі та хисту.
   Такі люди стали окрасою громади: гуморист Марія Костючик,душевна Ольга Мовшук, поет-лірик Микола Курилюк,  творча Оксана Резюк, школярка Настя Власюк, молода Олена Мороз, Григорій Баглик з віршами-спогадами,патріоти Микола Гаврилюк і Володимир Черв'як».
Презентація розпочалася в сільській книгозбірні. Захід зібрав тут справжніх шанувальників віршованого слова. Ведучі заходу, бібліотекарі Надія Радчук та Ольга Токарчук знайомили присутніх з редактором-упорядником Л. Костючик, самодіяльними поетами, твори яких увійшли до збірки.  Присутні слухали вірші у виконанні авторів. Поезії  з книги представляли ведучі та автори віршів. на цей захід завітав голова Дубечненської сільської ради Анатолій Петрович Костючик.
Він щиро вітав усіх з виходом нової книги та відзначив що це важлива подія для всієї громади.

Книжкова викладка "Струни душі", яка спочатку була презентована в бібліотеці, а згодом на подвір'ї будинку культури, ознайомила любителів поезії з новою книгою та іншими виданнями в яких вміщені твори  творчих жителів громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар