середу, 13 червня 2018 р.

Свято дитинства




Людина – найцінніший скарб. Кожен із вас – особистість, і саме такої людини, як ви, більше на землі немає і не буде.
Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов`язків.




Напередодні    Міжнародного дня      захисту дітей в   Глухівській сільській бібліотеці   відбувся захід                           «За щасливе майбутнє »!
Ведучі Бащук Юля і Литвинець Дарина  розповіли учням про їхні права й свободи, визначені Конвенцією про права дитини, навчили правильно реалізувати свої права, виховували в учнів поважне ставлення до власної особистості та інших.

Провели  для учнів казкову правову вікторину, і на прикладі казкових героїв  відомих казок, спробували роз`яснити статті Конвенції про права дитина. Були також  розіграні ситуації на правову тематику. З  даним завданням юні читачі успішно справилися.  Діти були активні, їм було цікаво.
Дійсно, Конвенція визнає за дитиною право вільно висловлювати думки, але це право обмежується в деяких випадках. Зокрема, якщо висловлювання власної думки завдає шкоди репутації та гідності іншої особи.У кожного з нас є права, і ми повинні добре знати їх, щоб захистити себе, якщо хтось хоче нас образити. Але слід знати не лише свої права, але й обов`язки. Прагнучи відстояти свою свободу, не утискати свободу інших.


Любіть Україну, любіть свій край, бережіть його, плекайте. Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не обирають, як долю, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі. За щасливе майбутнє, дорогі діти !


Немає коментарів:

Дописати коментар