четвер, 31 травня 2018 р.

Вишиванка єднає нас !



Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров`я та краси, оберегом щасливої долі та родової  пам`яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до України.


В ці дні, коли буденність розквітає барвами, в Глухівській бібліотеці відбувся захід – свято вишиванки «Вишиванка цвіте над Україною».
  

Читачі ознайомилися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням. Адже сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів, - бути оберегом, а вишивка – це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.



В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – УКРАЇНЦІ, пам`ятаємо та шануємо наші звичаї і традиції. 


День вишиванки був сповнений яскравими та щирими посмішками, який традиційно відзначається в третій четвер травня, єднає українців незалежно від їхнього віку і статі.





«Бережи українське – носи вишиванку!» - ці слова Ліни Костенко стали своєрідним заповітом для    юних      глухівчан.





Немає коментарів:

Дописати коментар